Ecoso in een gloednieuw jasje

Samen met marketingbureau Plant a Flag gingen we aan de slag met de rebranding van onze moederorganisatie Ecoso. De nieuwe huisstijl en website die je momenteel bezoekt zijn hiervan het eindresultaat.

Die nieuwe huisstijl is er niet zomaar gekomen. Die past in een proces om onze merken een voor een in een nieuwe frisse look te steken. Zo laten we onze uitstraling nauwer aansluiten bij de missie, waarden én doelen van onze organisatie.

Eigenlijk begon het allemaal bij de rebranding van ons Atelier. De huisstijl van Atelier was sterk verouderd en werd in 2018 samen met WeMake in een compleet nieuw/fris jasje gestopt.  

In 2020 kreeg Foodsavers een Mechelse poot onder onze vleugels. In datzelfde jaar besloot Ecoso om met de tweedehandswinkels uit de koepel van De Kringwinkel te stappen. Op heel korte tijd ontwikkelden we een nieuwe naam en huisstijl. Hiervoor zijn we de samenwerking met Plant a Flag gestart. Cirkels was geboren en werd begin 2021 gelanceerd. Vervolgens was ons nieuw horecaproject Hof van Coolhem aan de beurt.

Zowel bij Cirkels als bij Hof van Coolhem werd rekening gehouden met de stijl van Atelier, zodat de merken passen bij elkaar – maar toch ook te onderscheiden zijn. Cirkels kreeg bovendien een nieuwe hedendaagse website. Van Hof van Coolhem is er een uitgebreide in de maak.  

Ecoso - Circulair Mensenwerk

Om er een familie van te kunnen maken, was het ook dringend tijd om Ecoso als overkoepelende organisatie in een nieuw moderner jasje te steken. Zo passen onze merken niet alleen mooi samen, maar ook bij de moederorganisatie Ecoso. Met deze make-over leggen partners en klanten makkelijker de link leggen tussen de verschillende merken.

Ecoso is de spil voor lokaal, sociaal en circulair ondernemen. Dit wilden we dan ook vooral laten terugkomen in de nieuwe huisstijl. Een modern logo, frisse kleuren en een kraaknieuwe website zijn hiervan de uitkomst.

Hierbij kan een sprekende tagline niet ontbreken. Bij Ecoso draait alles om onze mensen, steeds met een circulaire toets. Circulair mensenwerk dus!