Wij coachen talent en bieden een plek aan om al doende te leren, kortom coaching on the job. Wij laten potentiële werknemers meedraaien in een inclusieve samenleving. Samen met jou en andere maatschappelijke partners bekijken we wie bij ons aan de slag kan. Van een kok tot fietsenmaker: wij begeleiden talenten tot competente medewerkers.

Hoe doen we dat?

Voor elk wat wils

Wij geven talenten een waaier aan kansen, want Ecoso is een grote organisatie met tal van leer- en werk- omgevingen: van winkeluitbating tot logistiek. Van klussen tot horeca. Met intensieve begeleiding helpen wij talenten doorstromen.

Zelfleiderschap

Elke medewerker draait bij ons mee. We geven hen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Elk talent is een tandwiel in onze Ecoso-systeem. Elke medewerker is nodig om onze spil te doen draaien.

Teamgevoel

Ecoso is groot, maar de werkingen zijn klein. Elk team wordt begeleid, opgevolgd en gecoacht. Bij Ecoso kunnen medewerkers zich ontpoppen tot echte teamplayers. Het is een ketting waarin elke schakel telt.

POP

We stellen samen met elke medewerker een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op. De medewerker geeft zelf richting aan zijn groeipad en stelt doelstellingen voorop. Samen met de coaches wordt hiernaartoe gewerkt.