Guido Gezellelaan 20, Mechelen

In Buurwinkel La Luna vind je verse en droge voeding, dierenvoeding, hygiëne- en onderhoudsproducten. Alles wat je ook in een gewone kruidenier vindt, maar dan tegen sterk verlaagde prijzen. Voor een aantal producten, zoals verse seizoensgroenten en fruit, hoef je niet te betalen. Daarnaast kan je er terecht voor een babbel en kan je er bijvoorbeeld een koffie drinken.

Vragen? Je kan ons telefonisch bereiken: +32 15 21 22 70 of mailen naar  laluna@buurwinkel.be

Toen ’t Sociaal Profijtje in januari van dit jaar de boeken dichtdeed, zette Stad Mechelen samen met vzw Ecoso hun schouders onder een nieuwe sociale kruidenier. Door die samen onder een dak te brengen met Foodsavers was de Voedselhub Mechelen geboren. In deze hub draait alles rond voedseltoegankelijkheid, voedseloverschotten herbestemmen en sociale tewerkstelling. De Voedselhub opende in mei de deuren op het Rode Kruisplein. Deze tijdelijke locatie biedt tal van mogelijkheden.

“De Voedselhub kan echt uitgroeien tot een referentie op gebied van de strijd tegen voedselverspilling én voedselarmoede. Op termijn willen we er nieuwe projecten in onder brengen die passen binnen deze doelstellingen, zoals bijvoorbeeld een mobiele variant van de Buurwinkel of een project dat voedseloverschotten verwerkt tot lekkere gerechten. Elke werking of elk project heeft z’n eigen identiteit, maar krijgt z’n plek binnen onze Voedselhub. Vanuit de Stad dragen we die met veel trots uit, want we geloven dat het net door de kruisbestuiving is dat we een verschil kunnen maken”, zegt schepen van armoedebestrijding Gabriella De Francesco.

Met Buurwinkel La Luna krijgt de sociale kruidenier nu een duidelijke identiteit. Inhoudelijk blijven ze dezelfde plek. “De Buurwinkel blijft staan voor een laagdrempelige en toegankelijke winkel. Mensen met een beperkt budget kunnen – mits doorverwijzing door OCMW, ziekenfonds of sociale organisatie – bij ons heel voordelig boodschappen komen doen. Ook voor een tas koffie of een babbel staat onze deur open. Door het extra openingsmoment maken we onze winkel nog toegankelijker. Tegelijk kunnen we ons zo beter naar voor schuiven als sociale tewerkstellingsplek, want dat blijft voor Ecoso een van de hoofddoelstellingen in dit project”, besluit Leen Schamp, trajectcoach Buurwinkel La Luna.

De Buurwinkel is voortaan geopend op dinsdag van 13 uur tot 17.30 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 15.30 uur.