Mechelen
2021

E-Bis zou niet bestaan zonder de samenwerking tussen Blusser BV en Ecoso. Blusser BV, dat zijn 2 jonge Mechelaars met ondernemingsideeën. Ze kwamen tot de vaststelling dat veel leasefietsen niet overgekocht worden door de leaser, waardoor ze zonder bestemming terug bij de leasemaatschappijen terecht kwamen. Veel van die fietsen zijn nog in quasi nieuwstaat, absurd om er niets mee te doen. Waarom er geen nieuwe eigenaar voor zoeken?

 

e-bis

Al die fietsen hebben natuurlijk wel een degelijke check-up en een grondig onderhoud nodig. Daarvoor contacteerden ze Ecoso, want door Fietsatelier in te schakelen, zou het ook in een klap een mooi sociaal verhaal zijn. Ons contacteren was een super plan, want wij schrikken niet terug om mee te springen voor een innovatief idee. 

E-Bis werd opgestart met Blusser BV en Ecoso als eigenaars. De mannen van Blusser nemen de onderhandelingen met de leasemaatschappijen, de boekhouding en marketing op zich. Wij staan met de fietswerking in voor de check-up, het onderhoud en de verkoop van de fietsen in de winkel.

Met E-Bis creëren we zo een betrouwbare tweedehandsmarkt voor A-klasse fietsen. Een gat in de markt zo bleek, want de populariteit van lease-fietsen stijgt alleen maar. 

De ambitie is nu om E-Bis uit te rollen over heel Vlaanderen. Voorlopig komen de fietsen slechts van 1 leasemaatschappij. Wanneer dit er meer worden, zal Ecoso niet meer alle fietsen zelf verwerkt krijgen. Gelukkig hebben we een sterk netwerk en zijn er al collega-sociale ondernemingen die mee op de kar willen springen