De Recupperij (Battelsesteenweg 48, Mechelen)

Voor iedereen een betaalbare bril. Met oog op dit doel slaan Koen Den Brillenman en Ecoso vzw de handen in elkaar met nieuw sociaal circulair project ‘Refaced Den Brillenatelier’

Ondernemen voor iedereen in onze maatschappij vormt voor Koen de rode draad. Met Eyes for the world hielp hij wereldwijd reeds kinderen aan betaalbare brillen en via Eyes for Belgium kwam er ook in ons land een hartverwarmend project. Met het nieuwe project Refaced in samenwerking met Ecoso vzw zet hij nu een nieuwe bril op: eentje met een duurzame kijk op de wereld in samenwerking met Ecoso vzw.

Hoe gaat het in zijn werk? We stimuleren mensen om hun oude bril terug te geven. De gemiddelde levensverwachting van een bril is 4 à 5 jaar, maar dan vallen er nog heel wat materialen te recupereren, zoals vijsjes en plastic. Het zou zonde zijn dat deze in de vuilbak belanden. Deze komen in een circulair traject terecht. Bij deze dus ook een warme oproep: breng je brillen bij Den Brillenman binnen of bij één van de negen Cirkels tweedehandswinkels. In de vuilbak heeft niemand er baat bij en op deze manier kan er nadien toch een tweede leven aan gegeven worden en steun je mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt die de brillen opwaarderen. 

Met een vaste plek in de Recupperij, de circulaire hub van Ecoso vzw gelegen aan de Battelsesteenweg 48, willen we dit circulaire project samen uitbouwen tot een initiatief met impact!